Categorieƫn
Gezondheid

De meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingrepen

Plastische chirurgie wordt steeds populairder. Het aantal
ingrepen dat werd uitgevoerd in klinieken in Nederland is verdubbeld ten opzichte van het aantal van twintig jaar geleden. De volgende plastisch chirurgische ingrepen zijn het populairst in Nederland.

Op de eerste plek staat de liposuctie. Dit is een behandeling waarbij overtollig vet wordt weggezogen. Meestal wordt deze behandeling uitgevoerd om het vet rond de buik te verwijderen, met als doel een
mooier figuur te creƫren. Na de liposuctie is ode neuscorrectie is het
populairst.

Bij deze behandeling is een kwestie van de neus rechtzetten of de neus verkleinen. Het is een kleine ingreep, maar kan een behoorlijk verschil maken in het zijaangezicht. Op de derde plek vinden we de borstvergroting terug. Er zijn meerdere reden waarom vrouwen een borstvergroting laten doen. Maar de in het overgrote deel van de gevallen gaat het om een grotere cupmaat. Ook de ooglidcorrectie is nog altijd erg populair, deze staat op de vierde plek.

Bij een ooglidcorrectie bovenoogleden wordt er overtollige huid en vet verwijderd. Dit zorgt bij veel mensen voor een frissere blik en minder last van hangende oogleden. De buikwandcorrectie is terug te vinden op plek vijf. Net als de liposuctie heeft deze operatie vaak het doel om het gebied rondom de buik strakker te maken.

Vaak worden deze twee operaties ook als combinatie uitgevoerd. Op plek nummer zes staat de facelift. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid in het gezicht strakker wordt. Op die manier worden de rimpels minder goed te zien. Andere vaak uitgevoerde operaties zijn de borstlift, de haartransparantie, de S-lift en de borstverkleining.

Tientallen jaren geleden waren deze ingrepen misschien nog
een taboe, nu is dat allang niet meer het geval. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen voor een chirurgische ingreep. En als het echt een vooruitgang betekent, waarom niet?

Geef een reactie