Categorieën
Vakantie

De Spaanse keuken

Spanje, het land waar de zon altijd schijnt en het leven
goed is. Van de Costa Brava en de Balearen tot Andalusië en de Canarische Eilanden, voor ieder is er wel een bestemming waar hij of zij zich thuis voelt. Het lekkere weer en de mooie omgeving zijn natuurlijk belangrijke factoren om naar Spanje op vakantie te gaan, maar wat te denken van het eten?

De Spaanse keuken is namelijk één van de meest invloedrijke
grondleggen van de Mediterrane keuken. De Spaanse keuken is net zo veelzijdig als het land zelf. Want eigenlijk bestaat de Spaanse keuken uit allemaal regionale keukens, die onderling behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. De Catalaanse, Galicische of Baskische keukens bijvoorbeeld. Als je buiten Spanje naar de Spaanse keuken vraagt komen mensen meestal niet veel verder dan paella, tortilla, tapas en een aantal worsten zoals chorizo. Maar de reden dat deze keukens zo succesvol zijn is dat bijna alles vers bereiden.

Dit komt mede doorde Spanjaarden zelf. Ze willen alles vers bereiden en in Spanje worden er bijvoorbeeld nauwelijks diepvriesproducten verkocht. Er is dan ook wel een enorm aanbod aan verse producten te krijgen. Na Japan zijn de Spanjaarden de grootste consumenten van vis- en zeevruchten ter wereld.

Typisch voor de Spaanse gastronomie is het niet zuinige gebruik van de olijfolie. In veel gerechten proef je dit terug. Spanje is overigens ook de grootste olijfolieproducten van de wereld. Verder zijn peterselie, knoflook en uien erg belangrijke smaakmakers. Kenmerkend voor de Spaanse eetcultuur zijn verder het drinken van wijn bij de maaltijden en het eten van zoetigheden als dessert én als ontbijt.

Loopt het water je al in de mond? Een lastminute naar Spanje kan je heel het jaar door boeken. Als je nog wat extra informatie wilt over het land en de gewoonten kan je het best even een kijkje nemen op lastminutespanje.nl.

Geef een reactie