Categorieën
Gezondheid

De behandeling tongkanker

De behandeling tongkanker

Er zijn diverse behandelingsmethoden, de uiteindelijke methode zal worden bepaald door de omvang en de soort tongkanker. Hieronder de mogelijkheden:  

Operatief verwijderen tumor en uitzaaiingen – Wanneer de tumor klein is en geen tot weinig uitzaaiingen heeft, wordt er vaak gekozen voor het operatief verwijderen van de tumor. Indien de tumor klein tot middelgroot is, kan het ook zijn dat er een uitgebreidere operatie zal worden gedaan waar ook de klieren in de hals verwijderd zullen worden.

Radio / Chemotherapie – Voor radio en chemotherapie wordt er gekozen wanneer de tumor en uitzaaiingen groter zijn en een longkanker behandeling nog wel zin heeft en kan werken. Op deze manier worden de kwaadaardige cellen bestraald, met natuurlijk de hoop dat ze niet terug zullen komen.

Pijnbestrijding – In sommige gevallen is de kanker niet meer te genezen, dit komt vaak door uitzaaiingen die zijn verspreid in het lichaam en nu ook andere organen aantastten. In dit geval zullen pijnestrijding en het stoppen / onderdrukken van de groei van de tumor tot de beste opties behoren.

Behandeling tongkanker

Geef een reactie