Categorieƫn
Overig

Een mooi gebied krijgen bij de tandtechnieker

Een mooi gebit is voor veel mensen belangrijk. Het is niet alleen belangrijk als het om het uiterlijk gaat, maar een goed gebit zorgt er ook voor dat je je eten goed kunt kauwen. Dit is natuurlijk de belangrijkste functie van onze tanden. Dus is het belangrijk om je gebit goed te onderhouden. Er diverse klachten ontstaan aan het gebit wanneer het gebit niet goed wordt onderhouden.

Parodontitis is iets wat kan ontstaan wanneer iemand zijn of haar tanden slecht onderhoud. Dit is helaas een term die regelmatig voorkomt in de tandheelkunde. Dit wil zeggen dat er een ontsteking is het weefsel rond de tand. Door een bacteriƫle infectie kan het kaakbot rond de tand worden aangetast. Hierdoor kun je mogelijk tanden verliezen. Dat is natuurlijk vervelend. Wanneer je veel tanden
verliest kun je kiezen voor een kunstgebit of een prothese. Wanneer je hierover vragen hebt kun je naar een prothetist gaan. Hij of zij kan je alles vertellen over kronen, bruggen en protheses.

Wanneer je voor een kunstgebit kiest zal er eerst een afdruk moeten gemaakt. Deze afdrukken worden door een tandtechnieker uitgegoten in een soort van gips. Op basis van de uitgegoten afdruk kan men een kunstgebit maken.

Geef een reactie