Categorieën
Gezondheid

Dukan dieet

Het Dukan dieet wordt ook wel het proteïnedieet genoemd. Dit dieet is primair gericht op het verliezen van gewicht, waarbij het innemen van eiwitten in plaats van koolhydraten en vetten centraal staat. Door eiwitten in te nemen in plaats van koolhydraten en vetten, pakt het lichaam namelijk automatisch de vetreserves aan om de spieren goed te kunnen gebruiken. Op deze manier verlies je vanzelf overtollige kilo’s in de vorm van vet. En omdat eiwitten het hongergevoel tegen gaan, heb je geen last van een continu hongergevoel bij het volgen van het Dukan dieet.

Afvallen met het Dukan dieet

Val af met een Dukan dieet door de vier fases van het dieet te volgen. Deze vier fases zijn de aanvalsfase, de cruisefase, de stabilisatiefase en de volhardingsfase. Volg je al deze fases en doorloop je het gehele stappenplan, dan kun je in de eerste week van het Dukan dieet al wel drie tot vijf kilo kwijt raken. Hierna verlies je ongeveer één kilo per week.

Het Dukan dieet en snel afvallen worden vaak in één adem genoemd. Dit komt omdat het Dukan dieet snel resultaat laat zien en deze resultaten bovendien lang zichtbaar blijven. Hierdoor is het gemakkelijker om het dieet te volgen, omdat je meer motivatie krijgt als je ziet dat de kilo’s snel verdwijnen. Een ander voordeel van het Dukan dieet is het feit dat je gewichtsafname na de eerste week geleidelijk doorgaat. Dit is beter voor de spijsvertering, die je op deze manier een handje helpt. Tot slot is het dieet niet lastig om te volgen, omdat je geen calorieën hoeft te tellen of iets dergelijks. Slechts het eten van de juiste voeding is gewenst bij het Dukan dieet.

Geef een reactie